Rapport från Kavimba Projektet, Learn to Play

Klubbens Learn to Play grupp rapporterar att lekgrupperna och Learn To Plays arbete har återupptagits över hela Botswana, med beaktande av nuvarande covid- restriktioner. 

Byggnationen av centrat i Kavimba har ännu inte påbörjats. Designarbetet pågår tillsammans med byhövdingarna och ledarna i byn. Det är en alltigenom konsultativ process som ska göra att centrat reflekterar den lokala kulturen. Förhoppningen är att den konsultativa fasen ska avslutas under januari månad. Därefter kan byggnationen påbörjas under februari.

Som ett komplement till lekgrupperna för barn har Learn To Play påbörjat ett samarbete med World Vision International så att även ett program med fokus på support för föräldrarna i byarna. Dessa föräldragrupper kommer fokusera på omvårdnad, lyhörd vård, hälsa, näringslära och säkerhet, såväl som på tidig inlärning och stimulans för de mindre barnen. Ett nyttigt mellanmål serveras nu också i lekgrupperna. Målet består av Phaphatha-bröd med jordnötssmör eller honung, en bit frukt och en kopp rooibos te med lokalt producerad honung (inget socker).


Nu när de flesta av oss sitter hemma och kanske tar ett mellanmål eller en fika, donera gärna en liten slant till barnens mellanmål som beskrivs ovan genom att swisha valfri slant till 123 1466 036 med texten “mellanmål”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *