Kommande program 3/2; Korvakademin, korv och K.O.R.V


Den 3 februari besöker Christina Möller vårt möte igen. Den här gången kommer hon att tala om Korvakademien och vad de gör där. Korvfestivalen och Alla Korvars dag. Lite om korven som råvara och korvens plats i dagens debatt om hållbarhet, miljö och klimat. Korven och den vegetariska vågen kommer hon också att beröra. Christina kommer även att berätta om den Vänförening K.O.R.V. korvens oförtrutet runda vänner som Korvakademin har, där man kan bli medlem för 100 kr/år. I medlemskapet ingår att få inbjudan till Korvevent arrangerade av K.O.R.V.

Föredragshållaren presenterar sig:

Mitt namn är Christina Möller och jag är hushållslärare och har arbetat med mat och måltid i hela mitt liv.

1980 anställdes jag av Kooperativa Förbundet (KF) som chef för KFs provkök. Där ansvarade jag för Vår Kokbok, samt en stor testverksamhet för livsmedel och köksredskap.
2005 utsågs jag till Fil dr HC vid Uppsala Universitet med motiveringen ”för oförtröttligt folkbildningsarbete för goda matvanor”. Jag har många uppdrag i matens värld. Några av dem följer här, preses i Korvakademien, ordf. i Lilla Sällskapet, ordf i Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner. Ledamot i Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien och Måltidsakademien. Jag är också ordf i en jury som väljer Årets bästa måltidslitteratur. Dessutom två uppdrag som jag är särskilt stolt över ledamot i surströmmingsakademien och grynkorvsakademien.

Jag är medlem i Rotary Skanstull och var dess första president i slutet av 1990-talet.

Mötet är ett webmöte via Zoom.

Mötestid: 3/2 20:00 – 20:45 (du kan koppla upp dig från 19:45)

Antingen ansluter du dig till mötet via Zoom appen och då använder du följande mötes-id 255 299 4708 samt lösenord 827396.  

Eller så ansluter du via denna länk https://us06web.zoom.us/j/2552994708?pwd=WjZzQmRLU1NUM2FKR2sxMkl0S1VYUT09

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *