Kommande program 21/10; Christina Möller om ”Det svenska kokboksfenomenet”

Christina Möller besöker vårt klubbmöte nu på torsdag för att hålla föredrag om den som vet mest om kokboksmarknaden världen över, Edouard Cointreau. Han hör till den välkända likörfamiljen och hans pappa gifte dessutom in sig i cognacfirman Remy Martin. Detta är en stormrik familj som har en stor passion, kokböcker och speciellt tävlingen The Gourmand World Cookbook Awards.

På två år har Sverige klättrat från platsen som sjunde till tredje bästa nation i denna världstävling. Endast överträffad av Kina och Frankrike. Tio svenska böcker vann titeln ”Bäst i världen” i sin klass. Christina Möller kommer att tala om ”Vad beror det på”?

Christina Möller är ordförande i den svenska kokboksjuryn som just nu arbetar som hårdast med att ta fram svenska vinnare för vidare befordran till världstävlingen. På torsdag 21/10 gästar hon vårt webmöte. 

”Christina Möller har ägnat sitt liv åt mat, folkbildning och hälsa. Hon började på 60-talet som hushållslärare med fokus på näringslära, konsumentkunskap och praktisk matlagning. På 70-talet blev hon chef med ansvar att utveckla matlagningsmetoder och informera om mat och hälsa även för press och media. Som chef för KF:s Provkök blev hon en av Sveriges mest kända matprofiler. Hennes grundläggande idé och ledstjärna har alltid varit att det man äter ska vara både gott och nyttigt och prisvärt. I hennes arbete som folkbildare och pedagog, med både böcker och föreläsningar, har kunskap och matglädje varit ledstjärnor i arbetet. Hon har bevisat att mat, liksom musik, ska byggas utav glädje.” källa kf.se


Mötet är ett webmöte via Zoom
Mötestid: 21 oktober 20:00 – 20:45 (du kan koppla upp dig från 19:45)
Mötes-id: 255 299 4708
Lösenord: 827396
Länk till mötet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *